Често постављана питања

Отпремање додатних слика

Можете додати додантне слике за свако отпремање ставки.
Понекад се деси да корисник које је отпремио ставку има или недовољно битних слика или су слике замућене. Ако мислите да слика може бити побољшана или мислите да можете да додате битне детаље који фале, можете их додати на већ постојећу ставку. Ми можемо заменити лоше слике са бољима. Тако да ако имате бољу слику било чега, не оклевајте да је отпремите. Можете наћи "Дугме Отпремање додатњих слика" на дну сваке ставке. Само треба да кликнете и одмах ће вам бити омогућено да додате додатне слике на било чију ставку!

Зашто Вам може бити забрањен приступ?

Може вам бити забрањен приступ ако:

 1. Отпремили/додали сте ставку и администратор је обрисао из неког разлога ( на пример нисте пратили упутство отпремања) и после Ви опет отпремите погрешно. Ми НЕМАМО времена да вас обавештавамо о свакој грешци. Морате прочитати упутства отпремања пре самог отпремања. Ако поново отпремите нешто после брисања од стране администратора.
 2. Отпремите неколико бескорисних ставки само да би сте добили додатне поене! Онда ћемо обрисати Ваше бескорисне ставке и обавестићемо вас да ако наставите са овим непримереним, бескорисним отпремањем само да би сте добили поене да ће вам бити забрањен приступ.
 3. Отпремите слике које су "ван теме" за дату ставку. Немојте отпремати слике на пример о вашој девојци или о одмору јер ће вам бити забрањен приступ. 
 4. Ако искористите и поново отпремите нечију слику само зато што Вама недостаје.
 5. Ако отпремите лажне, дуплиране слике VIN броја или броја мотора.
 6. Ако претпоставимо да крадете и делите наше слике са трећом страном.
Упутство за отпремање

Да би сте почели да отпремате морате се прво регистровати.

Морате да се пријавите са Facebook или Google налогом али ако немате ниједан од ових, најлакши начин је да посетите Google Маил страницу за регистрацију и да региструјете емаил адресу. Када сте ово урадили можете да се пријавите са својим Google налогом на наш веб сајт и да почнете са отпремањем.

Имајте на уму: Нећете моћи да видите ставке и слике других корисника док не отпремите неколико ставки (које су одобрене од стране администратора) и замените поена за чланство. Када сакупите 50 поена можете ићи на "чланство" страницу и платити чланство својим поенима. 

Свако ко хоће да се придружи нашем развојном тиму и ко жели да постане отпремљивач нас чини срећним. Посебно је задовољство ако неко жели да отпреми податке (о возилима) који још увек НЕ постоје у нашој бази података. Ако желите да постанете отпремљивач требало би да се региструјете на нашем сајту или преко друштвених мрежа или преко наших претплата али пре него што се региструјете требало би да прочитате наше упутство за кориснике испод зато што можете да нађете доста корисних упутстава како да отпремите датотеке. Не можемо да прихватимо погрешне или непотпуне датотеке. Ако нађемо да је Ваше отпремање погрешно или непотпуно онда га морамо обрисати! У таквим случајевима где сте попунили Вашу датотеку са сликама лошег квалитета или са недостатком кључних слика. Разлог за ово је да не желимо да приказујемо хаотичне и полу празне датотеке на нашем сајту.

Кључне Слике:

 1. Погледа с' преда на возило. Слика на којој се може видети предњи део возила и врата са стране. Врата (ако их има) морају бити затворена. Ево нашег примера ставке:  Opel Vivaro 1.9 DTI Ако сте сликали једно возило молимо Вас да уклоните дозволу/регистрациону таблицу са слике. Ово можете лако урадити са нашим Измењивачем слика након што сте отпремили слику.
  Овако "Поглед с' преда" изгледа: 
 2. Позиција VIN броја. Следећа слика на којој сви могу препознати делове возила који су около и где свако може да види тачну позицију броја. На овој слици мораћете да додате и да маркирате локацију VIN броја са црвеним стрелицама. Додати црвене и плаве стрелице користећи наш измењивач слика је веома лако. Можете користити измењивач слика чим отпремите слику. Ако су VIN број и број мотора преблизу један другом можете додати више стрелица на слику. Након што сте отпремили слику можете кликнути "Измени" дугме које се налази поред слике и наш измењивач слика ће се појавити. (Имајте на уму да плаве стрелице нису дозвољене да се маркира локација VIN броја или броја мотора! Плаве стрелице се користе само за маркирање OBD конектора!)
 3. Позиција броја мотора. Следећа слика места мотора. Молимо Вас подигните хаубу да би сте сликали. :) Молимо Вас облежите црвеним стрелицама (помоћу нашег измењивача слика) где је број мотора.
 4. Позиција VIN таблице. Следећа слика где су околни делови возила видљиви и свако може да види где се таблица са овим подацима тачно налази. Таблица са подацима (или VIN таблица) може да буде пластична фолија (стикер) или метална тавлица која садржи идентификациони број возила. Обично се ставља помоћу неког лепка (ако је направљена од PVC-а) или нитном или шрафом. 
 5. Карактеристике VIN броја. Слика VIN броја изблиза где свако добро може да види 17 карактера VIN броја. Мора да буде слика VIN броја изблиза!
 6. Карактеристике броја мотора. Слика броја мотора изблиза где свако може да види карактере броја мотора. Мора да буде слика броја мотора изблиза! Наравно можете сликати више од једне слике броја мотора. Знамо да је понекад тешко. Ставке без броја мотора неће бити дозвољене. Увек морате сликати слику броја мотора и отпремити је! Нажалост ми морамо да обришемо ставке које не садрже број мотора.
 7. Изглед VIN таблице. Слика изблиза таблице са подацима  где су карактери таблице са подацима препознатљиви.
 8. Остало. Можете додати 12+1 слика у свакој ставци. Можете отпремити остале слике које помажу да се препозна или нађе место броја мотора. Сврха овог веб сајта је да покаже тачне карактеристике бројева. Више слика дају боље разумевање позиције ових бројева.

Како ћете правилно попунити образац:

Када попуњавате наш "Додај ставку образац" мораћете да убаците тачан модел возила. Молимо Вас да не додајете бренд возила! На пример узмите Opel Astra H 1.7 CDTI возило. Онда треба укуцати у "Укуцај" поље: "Astra H 1.7 CDTI" без "Opel"! "Opel" бренд је покупљен са Бренд падајућим менијем.о попунити образац?

 1. Тачно име типа возила. На пример Astra
 2. Име/кратак код каросерије на пример Astra H или BMW E30
 3. Кубикажу на пример 1.7
 4. Остале детаље. На пример тип усисавања горива. На пример CDTI
 5. НЕМОЈТЕ укуцавати тип каросерије! НЕ укуцавајте нешто овако: GLX, Елегантан и тако даље..."

Код каросерије: "Код каросерије" није VIN број! То је број шасије. На пример Astra H  --> само "H" слово или у случају BMW Е30 само Е30 код!

Када укуцавате број мотора немојте да додајете серијске бројеве после кода! Нама само треба број мотора да би идентификовали мотор. Можете користити АутоДата кратке кодове. Обично број мотора садржи од 3 до 6 карактера пре његовог серијског броја.

Погледајте наш видео са упутствима како да правилно отпремите ставку:

 

Шта важи већ постојећим предметом у бази података?

Већ постојећим возилом важи возило којим се слаже комерцијална ознака,ознака радне запремине,ознака каросерије,као и ознака/назив система за снабдевање горивом и при том користи исто гориво као и возило које ти желиш да уплоадујеш. Уколико желиш да убациш возило чија се комерцијална ознака,и радна запремина слажу  а при том се ради а различитим каросеријама као нпр Фиат Пунто 1,4 произведен 1997 и Фиат Пунто 1,4 произведен 2007, то наравно можеш да убациш јер ћеш уписивањем ознаке каросерије скренути пажњу да се ради о моделу друге генерације.

Молимо те посвети пажњу приликом сликања и уплоадовања слика,одабери одговарајуће позиције броју мотора и шасије. Уколико ипак дође до грешке,слободно нам се обрати кликом на Контакт.

 

Како наћи нову категорију?

Ако не не нађете одговарајућу категорију (Бренд возила) на листи...

Шта радити када хоћете да отпремите возило а не можете да нађете његову категорију на сајту?
Онда треба да отворите наш конакт мени и да питате за нову категорију (бренд). Ми смо у могућности да додамо нове категорије за 1 дан.

Додајте ставку обрасца најчешће постављана питања.

Шта је "Код Каросерије"?

Код Каросерије помаже да се види разлика између на пример два Vauxhall Astra возила. Један бренд возила надограђује моделе њихових возила скоро сваких 4-5 или 6 година. То значи да ће правити Астра возила али нова верзија ће имати новији изглед. Тако да.. Ако причамо о једном Вауxхалл Астра возилу ми не знамо о којој верзији Vauxhall Astra возила се ради. Увек треба направити разлику између старе и нове верзије каросерије! Фабрике аутомобила су ставиле kод Каросерије за сваки модел.

На пример

Opel Astra F --> старија верзија
Opel Astra H --> новија верзија
Opel Astra Ј --> најновија верзија

или

BMW 316i E30--> старија верзија
BMW 316i Е46 --> новија верзија
BMW 316i Е90 --> најновија верзија

Разлика између ових модела је код каросерије!

Шта је "Други Називи"?

Понекад неки типови возила су прављени под неколико различитих имена модела зависно од различитих земала!

На пример

Причамо о истом возилу:
Opel Astra --> Цела Европа или
Vauxhall Astra --> У Уједињеном Краљевству

Тако да ако знате друге називе истог возила, онда их укуцајте у "Други Називи" поље.

Шта је "Производња" селективна алатка?

Временски период када је један модел био у производњи. Од - До

Шта је "Поглед с'  преда"?

Ево како изгледа:

Јасна, слика изблиза где су врата возила затворена и регистрациона таблица је уклоњена.

Зашто је моја ставка обрисана?

Ми очекујемо од свакога да отпреми јасне слике и тачне податке да би били изабрани нашом селективном листом а овде можете прочитати главне разлоге.

 - Ако нисте отпремили битне слике!
Битне слике:

1 - Поглед с' преда
2 - Слика vin броја! (Сликано изблиза! Може бити више слика)
3 - Слика броја мотора! (Сликано изблиза! Може бити више слика)
4 - Слика таблице са подацима!
5 - Позиција vin броја! (Може да буде више слика и ми МОРАМО да видимо компоненте, прибор, фитинге око бројева да би било лакше да их лоцирамо!!)
6 - Позиција броја мотора! (Може да буде више слика и ми МОРАМО да видимо компоненте, прибор, фитинге око бројева да би било лакше да их лоцирамо!!)
*  Не отпремајте дупликате ставки!

Ако модел возила постоји у нашој бази података, не морате да отпремате поново САМО зато што има други број мотора! Ми правимо разлику само по моделима и по кубикажи. Не отпремајте исти модел опет зато што је возило друге боје, има други број мотора! Овај веб сајт није колекција VIN бројева и бројева мотора! Ми показујемо где можете наћи ове бројеве и OBD портове! То је све! Тако да ако се ти бројеви појављују на различитим местима него што отпремљена ставка показује, онда можете да је отпремите!

- Не отпремајте непожељне слике!
Не требају нам и не желимо их! Треба да отпремате само битне слике. Ништа више, ништа мање! Не треба нам задња страна возила, контолна табла (осим ако желите да маркирате локацију OBD порта).

-НЕМОЈТЕ да маркирате један идентификациони број са две или више стрелица! Ово није такмичење у цртању!

- НЕМОЈТЕ отпремати бескорисне слике!
Немојте да отпремате пригушене слике и слике где не можемо препознати ништа! Не отпремајте 4 слике броја мотора или VIN броја где не можемо да видимо, препознамо ништа због пругушености или зато што је сликано са велике удаљености!

- НЕМОЈТЕ да сликате са 4 метра удаљености од возила. Нама треба јасна слика изблиза да буде лако пронаћи бројеве и идентификације.

- НЕМОЈТЕ да укуцавате имена модела (Opel, BMW, и тако даље...) и типове каросерије (GLX, Елегантни, Хечбек и тако даље...) у поље за куцање када попуњавате образац за отпремање! Никога није брига!

Систем поена и квота

Користимо системе поена и квота на нашем веб сајту. Овде можете прочитати колико поена можете добити и за шта.

На почетку можете добити 1 дан пробног чланства на нашем веб сајту ако користите пријављивање са друштвеним мрежама. Представили смо систем поена на нашем веб сајту.
 
 
1 цела отпремљена ставка (укључујући најмање 5 слика): 10 поена
Отпремање додатних слика за постојећу ставку: 2 поена / слика
Додатна квота за отпремање потпуне ставке +4  
Додатна квота за додавање додатних слика за постојећу листу: 1 / слика
   
   
   
   
   


 


Можете платити вашим поенима за чланства.

Чланство: Добијате приступ нашем веб сајту. Чланство такође стиже са квотом.
Квота: Број листа које можете видети у току Вашег чланства. Можете добити додатне квоте отпремањем нових листа.

Сребрно Чланство    (6 месеци)  50 поена + 90 квота
Златно Чланство       (1 година)   120 поена + 200 квота

Ако хоћете да платите/замените Ваше поене за чланство "кликните овде" и изаберите чланство и изаберите "Плати мојим поенима" опцију.

Молимо Вас прочитајте упутство отпремања и НЕ отпремајте оне ставке који већ постоје у нашој бази података. У супротном ваша ставка ће бити обрисана и може Вам бити забрањен приступ.

Ово је видео приручник како можете заменити поене: